Viktig info för er som använder Microsoft 365 Mailsystem

vallagruppen-microsoft365

Microsoft 365 jobbar konstant med att öka säkerheten för dig som användare. Ett led i detta är att Microsoft ställt om sina mailsystem så att funktionen för att skicka ett mail vidare numera inte tillåts. Vi har märkt att det för vissa användare ställt till problem i att mail inte kommer fram som de ska helt enkelt.

Nedan ett scenario…

”Jag” skickar ett mail till en mottagare som jag normalt kanske skickar mail till. Vi säger Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Men i detta fall har Kalle satt att mail till den lådan ska skickas vidare till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Effekten blir att ”Jag” får ett svar om att mail inte kunde skickas vidare. Jag som skickar mailet tror alltså att det inte kommit fram.

Kontentan är: Det har kommit fram till Kalle men det kom inte till Niklas. Det kan också vara så att Kalle satt en vidarebefordransregel där han inte sparar en kopia på sin egen låda, effekten blir då att mailet inte kommer fram som det ska.

Felmeddelandet ser ut så här: Remote Server returned '550 5.7.54 SMTP; Unable to relay recipient in non-accepted domain'


Lösning…
Vet du med dig att du har skapat en vidarebefordransregel på något av era 365 konton så välj antingen att ta bort den eller be oss att ställa om ert system. Det går nämligen att ställa om regelverket så att det tillåts vidarebefordran på er domän.

 Är ni osäkra låt oss hjälpa er…


Vill ni veta mer om hur vi kan hjälpa er i er digitala process? Kontakta oss

Tel: 013 473 20 20
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
För offert: https://www.vallagruppen.com/offert 

1
Julfint hos Oskarshamn Energi!
Mångfacetterade Hesta Snickeri AB valde Vallagrupp...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.vallagruppen.com/

Vallagruppen AB

Fridtunagatan 2
582 12 Linköping

Vallagruppen Västervik

Strandvägen 1B
593 32 Västervik

Vallagruppen Motala

Drottninggatan 50
591 27 Motala