vallagruppen-seo-sem-blogg

SEO – SEM Vad finns det för och nackdelar och hur fungerar det.

Det här är sökmotoroptimering (SEO)
SEO används för att förbättra och optimera din sajt för att få den att synas i sökresultaten hos t ex Google, så nära toppen som möjligt på sökord som är kopplade till det du säljer. Detta gör du på flera olika sätt:

Du optimerar din sida efter Googles standard genom att t ex lägga till titlar och meta-beskrivningar på din sajts undersidor som innehåller dina viktigaste sökord och tydligt visar vad sajten handlar om.
Du ser till att ha bra och sökvänlig text på sajten. En sökvänlig text innehåller bra och relevant information och innehåller dina valda sökord för sajten eller undersidan.
Du kan också jaga efter att få länkar på andra sajter till din sajt. En bra länkstrategi är en av de viktigaste komponenterna inom SEO. Det är genom länkstrategin som du skaffar in- och utlänkar och bra länkar ger dig god ställning hos Google. I nästa artikel, som publiceras efter sommaren, kommer jag förklara lite närmare vad som ingår i en bra länkstrategi.

Ledorden i SEO är att “skynda långsamt”: du lägger upp en långsiktig plan och kan inte förvänta dig resultat under de första månaderna.

Fördelar med SEO;

Nackdelar med SEO; 


Det här är sökmotormarknadsföring (SEM)
SEM använder du när du vill marknadsföra din sajt via sökmotorerna för att driva trafik till den. Med SEM syns din sajt och dess innehåll i sponsrade rutor runtom sökresultaten. Annonsplatsen har du köpt och kostnaden för detta varierar beroende på vilka sökord du vill synas på. För ovanliga sökord kan kostnaden vara så låg som några ören: populära sökord kan istället kosta upp mot 50 kronor, ibland ännu mer. Den vanligaste betalmetoden är att du måste betala när någon klickar på länken till din sajt.

Ofta pratar man om Adwords i samband med SEM som är Googles egna tjänst för att skapa betald marknadsföring på en sökmotor.
Fördelar med SEM;

Nackdelar med SEM;

Källa Loopia


Vill ni veta mer om hur vi kan hjälpa er i er digitala process? Kontakta oss
Tel: 013 473 20 20
E-post: 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
För offert: https://www.vallagruppen.com/offert