Vallagruppen - Tre SEO-trender inför 2019 som man måste ha koll på

vallagruppen-google-lr

Vallagruppen informerar om tre SEO-trender inför 2019 som man måste ha koll på

Att blidka sökmotorerna är en av de viktigaste delarna i alla marknadsstrategier. Tyvärr är det väldigt många företag som ännu inte lyckats ställa om verksamhet mot den digitaliserade världen vi lever i.

Nästan alla söker företag, tjänster och produkter på Google och att idag inte synas på ett bra sätt inne på Google är att inte finnas.  Att vara ”sökvänlig” är inte längre bara något som är bra, utan ett krav.Nedan beskrivs tre viktiga saker som du måste ha koll på inför nästa år.

1. Mobila indexet går först

Numera indexeras dina digitala tjänster efter den mobila sidan först. Om dina mobilsidor är dåliga så kommer sökmotorn också att ranka dig sämre än vad du säkert förtjänar. Här måste man se till att mobilsidan är den bästa sida.

2. Page Speed (sidans snabbhet)

Om din sida laddas långsamt, för att chefen verkligen vill ha den där jättebilden på förstasidan så kommer sökmotorn att straffa dig. Det är nämligen så att tunga sidor hamnar sist i resultatet (även kallad SERP).

Google vill nämligen att användaren ska ha en smärtfri och snabb upplevelse när de kommer till dina sidor. Desto snabbare din sida är desto mer prioriterad blir den i sökresultaten.
Här behöver man se över sin hemsida och vi har en rad verktyg som vi kan använda för att förbättra er page speed.

3. Varumärket är en influenser

Google börjat använda varumärkets / företagets rykte när det rankas i sökresultaten. Så hur går det till? Jo, Google tittar på hur många som pratar om varumärket / företaget, vad de säger om det, hur många som länkar till varumärkets sidor och mer.

Man kan säga att Google ser varumärket (ert företag) som en egen influenser. Desto viktigare varumärket är som influenser desto högre rankas det i sökresultaten.
Här gäller det att jobba med backlinks (länkar till era sidor), authors och mer. Man måste se till att det snackas om ert företag på nätet. Negativt prat om ert varumärke / företag kommer att påverka resultatet.


Vallagruppen har verktygen för att analysera er hemsida. Vi har verktygen för att förbättra. Slutligen är att syns man inte på ett bra sätt inne på Google så finns man inte. Och som det sägs inledningsvis, det räcker inte med att bara vara ”sökvänlig” det är numera ett krav. Vill ni veta mer om hur vi kan hjälpa er kontakta oss för mer information.


Vill ni veta mer om hur vi kan hjälpa er, kontakta oss enligt nedan och vi återkommer inom kort.

Vi svarar på frågor normalt samma dag som det inkommer.
I vissa fall vid hård belastning kan det ta lite längre tid.

SKICKA FRÅGA

3
Tillsammans byggde vi MW Reklam,s nya webblösning
Vallagruppen Webbyrå - Nära dig i Vimmerby - Småla...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.vallagruppen.com/

Vallagruppen AB

Fridtunagatan 2
582 12 Linköping

Vallagruppen Västervik

Strandvägen 1B
593 32 Västervik

Vallagruppen Motala

Drottninggatan 50
591 27 Motala