Öka er synbarhet genom Sociala medier - Social Marketing

Social-ADS-1000x1000-01

Att Sociala medier har större och större påverkan för oss företagare råder det inga tvivel om. Men hur går man tillväga och vad kan man förvänta sig.

Vi på Vallagruppen erbjuder idag företag hjälp med allt när det kommer till ökad synbarhet på nätet. Det kan vara Online marknadsföring via Facebook, Instagram, det kan vara att jobba med Google Annonser. Det kan vara att jobba med företagets träfflista på Google.

Här beskriver kort vad som man kan förvänta sig när det gäller Online Marketing via Facebook och Instagram.

Vi brukar säga så här. Börja i försiktig takt och prova er fram. Sätt en rimlig budget som ni kan tänka er. Tänk Less is more och tänk att en bild som man själv tycker är bra kanske inte alls fungerar på Sociala medier. Bilder, video etc. behöver sticka ut. Det ska fånga besökaren på någon sekund.

Nedan är ett bra ex. på hur vi på Vallagruppen jobbar. I detta fall gäller det Doyle Sweden som jobbar som segelmakare och vill nu nå nya presumtiva kunder. Vår setup blev som följer.


Steg 1 - Skapa ett mål. Vart ska besökaren landa när han / hon klickar på inlägget. I detta fall till ett väldesignat formulär som besökaren enkelt kan fylla i. Vi har valt att kalla det för: Offert Online. www.segling.guru/offert-online Målsidan ska vara enkelt att förstå och ha ett tydligt budskap.

Steg 2 - Vi skapar bildmaterial och skapar kampanjen på Facebook. Här erbjuds man direkt att välja till Instagram. Var noga med bildformaten, det MÅSTE se bra ut.

Steg 3 - Vi sätter område, väljer målgrupp, ålder, kön etc. I detta fall är det enkelt vi vill nå besökare som gillar segling, segel, seglare etc.

Steg 4 - Vi sätter en budget och tiden som kampanjen ska köras. I detta fall börjar vi med en rimlig budget och tid 14 dgr.

Steg 5 - Vi publicerar och vid publicering använder vi framtagna bilder för att sprida budskapet via våra vanliga Sociala kanaler som egen Facebooksida, Twitter, Linked In etc. Vi ber vänner och bekanta att dela och gilla. Kort sagt, parallet med kampanjen jobbar vi på med de egna kanalerna för ökat digitalt brus. Se kampanj på egna FB-sidan: https://fb.me/2bR98ZWP3MIcuvX (Visas i 24 tim sen försvinner den)

Steg 6 - Efter cirka en vecka gör vi en avstämning, tittar på utfall och gör ev. justeringar. Har det visat sig att kampanjen fungerar som tänkt så ökar vi på budgeten och kör på ytterligare en 14 dagars period.


Lite små tips om hur man kan agera...
Vill ni veta mer tveka inte att kontakta oss på Vallagruppen - 013-473 20 20 - Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Få offert online från Vallagruppen


Bild framställd för webbisda - Samma grafiska profil...

 

 

 

 

 Bild framställd för Facebook ADS

 

 

 

 

 

 

 

 

Bild framställd för Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bild framställd för artiklar


Nedan presenteras utfall på Facebook och Instagram gällande utseende på ADS.

 

1
Vallagruppen tecknar avtal med TM Event AB
Tillsammans blir vi starka | Webbutveckling i abso...