vallagruppen-arbeta-smartare-0_20180731-130338_1

Nu är semestertiderna snart slut - Dags att se över ert företags digitala strategi? Hur kan man jobba smartare och vad står det för? Vi svarar...

 När man bygger en ny webblösning så krävs det idag att man jobbar smart, små saker som sedan blir viktiga. Här pratar vi begrepp som Mobile First, SEM, SEO, My Business och mycket mer.

Vi kan detta och bistår med vår mångåriga kunskap när det kommer till att utveckla en webblösning för ert företag. Inför lansering finns det mycket att tänka på. Hur står det till med era gamla länkar ute på Google ska dessa pekas om med en sk. 301:a. Hur projiceras ert företag på Google My Business, hur ser ert SEO arbete ut?

Kort sagt vi hjälper er på vägen...


vallagruppen arbeta smartare nyhetsbrev03

Att utveckla hemsida enligt devisen; Mobile First

Utveckling när det gäller våra surfvanor förändras konstant. Det vi vet idag är att det är fler surfare som ansluter mot hemsidor via en mobiltelefon än från en dator. Vad innebär det för er och ert företag? När man jobbar med företagets hemsida är det av största vikt att hemsidan fungerar ypperligt på mobila enheter. Ta reda på hur det ser ut för just ert företag, det finns nämligen stora skillnader mellan olika branscher.

Oavsett så vet vi att antalet surfare från mobiltelefoner konstant ökar varför man bör jobba med begreppet: Mobile first.


vallagruppen arbeta smartare nyhetsbrev02

Att jobba med och utifrån devisen; Less is more

Tittar man på hur en hemsida idag byggs så finns det en rad parametrar att ta hänsyn till. Nedan listar vi lite tips på hur man kan gå tillväga.

1. Enkelhet - få saker samtidigt, låt saker ta plats, rensa onödigt som bara stör
2. Centrerad layout - lägg sin webbplats i mitten av webbläsaren och besökarens synfält
3. Få kolumner - ett flöde - minska antalet kolumner i bredd, stapla dem hellre på höjd och variera dem i formen
4. Långa sidor - våga scrolla - med fler kolumner på höjd kommer längre sidor, ingen fara vi är vana att scrolla
5. Enkel navigation - to hamburger or not? - Håll navigationen enkel med få undermenyval, överväg att kombinera en vanlig meny med en hamburgarknapp i mobilt läge
6. Linjera med en grid - definiera ett rutnät som får styra var du placerar allt innehåll på sidan
7. Flat design - undvik alla effekter med stora skuggor och blänk som var modet förut, satsa på minimalistisk design med små effekter
8. Stora bilder, media, transmedialt berättande - använd stora fina bilder, filmer och kombinationen av text, bild och film för en vackrare och effektivare webbplats
9. Målgruppsanpassning - glöm inte dina målgrupper, alla designtips passar inte alla


Vill ni veta mer om hur vi kan hjälpa just er kontakta oss enligt nedan.

Anneli Cronstrand | Tel 013 473 20 27 | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Önskar ni få en prisuppgift ett estimat - Fyll i vår Offert Online