10 tips om hur du kan öka trafiken till er / din webbplats

vallagruppen-online-marketing

Här kommer 10 tips om hur du kan öka och driva trafik till er / din webbplats.

Nedan tips är en enkel form av vägledning där fördjupning finns på varje enskild punkt. För mer info om en specifik åtgärd / punkt kontakta oss gärna.

1. Anpassa din hemsida för sökmotorer (Google)
Att SEO (Sökmotorers optimera) är mer eller mindre ett måste. Om man inte optimerar sin hemsida så kommer inte Google gilla den och med det så kommer man synas sämre på Google.

Som vi brukar säga är man inte på första sidan på viktiga sökord så finns man inte…
Hur man bäst gör sin SEO Onpage finns det mycket att läsa om på nätet och har ni frågor så hjälper vi er gärna…

2. Att anpassa sin hemsida för mobila enheter.
Fler och fler människor använder sina mobiltelefoner för att surfa på hemsidor. Faktum är att snart så är siffran uppe på nästan 50% och den ökar konstant. Här måste man se till att hemsidan jobbar på ett annat sätt på just mobila enheter.
Mindre och enklare information , tydliga klickbara knappar etc. är nyckeln för det som vi kallar för mobilanpassad hemsida.

I det fall man har en hemsida där man vet att övervägande del använder en mobiltelfon så behöver man lägga mer energi på hur hemsidan ser ut i mobilt läge än i det vi kallar för datorläge. Det kallar man för Mobile First.

3. Löpande publicera nytt innehåll
Att löpande och frekvent skapa nytt innehåll på er hemsida ger många fördelar. Den främsta kanske trots allt är att era återkommande besökare alltid möts av något nytt. Att komma in på en hemsida med nyheter som är ett år gamla sänker sidan istället för att höja den.

Den andra aspekten är att Google gillar hemsidor som ofta uppdateras vilket gör att man genom detta får en förstärkt pagerank.

Här kan man jobba med nyhetsflöden, blogg inlägg, case som utförts och mycket mer.

4. Köpa annonser på Google för att boosta antalet besökare till er hemsida.
Har man en låg pagerank, helt enkelt det att din hemsida inte syns på viktiga sökord så kan man stötta det med Google AD-Words – Det är annonser vilka man köper inne på Google.

5. Köpa annonser på Sociala medier och driva trafik från Sociala medier
Vill man istället för Google AD-Words satsa på att skapa digitala kampanjer på Sociala medier så är det ett ypperligt alternativ för att driva trafik till sin webbplats. Detta bör simultant följas upp inne på era egna sociala kanaler för bästa utfall.

6. Satsa på e-postmarkandsföring
Att skapa och skicka nyhetsbrev är helt gratis, vi brukar säga så här. Det viktiga är att man har bra och korrekta sändlistor. Vägen för att samla in mailadresser är många och det viktiga är att man gör det på ett seriöst sätt. Vill man jobba med e-postmarknadsföring så måste man göra det proffsigt i alla dess led. Gör man det så kan det ge mycket goda utfall.

7. Jobba med sk. inlänkar
Att be andra företag, bloggare etc. länka in till er sida har stort värde speciellt om länken kommer från en hemsida som har stort värde. En hemsida med stort värde (Trust Flow) kan ge er hemsida en riktigt bra boost på Google.

8. Jobba med sk. micro influensers
Att få andra att skriva om din hemsida / företag är kanske inte alltid det lättaste men helt klart så har det ett stort värde. Att köpa ett inlägg på en mycket stor influensers kostar idag mycket stora pengar. Här menar vi att man istället kan använda sig att närliggande partners, vänner företag etc. De blir era sk. Micro Influensers och tillsammans så kan det driva mycket trafik mot er webbplats.

9. Att jobba med innehåll (Content)
Man brukar säga att ”content is king” med det menar vi att er hemsida i text på ett så korrekt sätt som det går ska beskriva er verksamhet. Man bör jobba med korta ingresser som attraherar besökaren till att läsa och att stanna kvar. Man kan efter den korta ingressen skapa läs mer knappar som gör att besökaren kan läsa vidare om han/hon vill.

Detta är speciellt viktigt på mobila enheter då läsaren i en mobil på ett bättre sätt tar in korta textmassor.

10. Att använda olika verktyg
Genom att registerna sig på Google så ges en rad möjligheter, här kan man jobba med Google My Business, Google Search Console och Google Analytics. Olika verktyg som ger vital info om era besökare, status på er hemsida, öppettider, hur man hittar till er etc.

En rad verktyg som ger ovärderlig information.


Summering…

För att lyckas med en hemsida, e-handel etc. så bör man ta ovan i beaktande. Att luta sig tillbaka och tro att er hemsida per automatik kommer driva besökare kommer tyvärr inte att hända. Man måste jobba aktivt med sin webblösning om man vill ha resultat.

Å andra sidan, om man är aktivt och jobbar med detta löpande så ger det oanat goda konsekvenser. Gör man rätt så kommer det ge goda resultat.

Vill ni ha vår hjälp och vill ni ha råd och tips om hur just ni kan komma vidare. Tveka inte att kontakta oss på Vallagruppen.

[+] Här kan ni ladda ner ovan som PDF

 


Vill ni veta mer eller kanske få en prisuppgift?

Kontakta oss genom att skriva en fråga till oss, använd vårt enkla formulär eller skriv till info@vallagruppen.com Självklart är ni varmt välkomna att ringa oss. 013-473 20 20

FRI OFFERT

 Att välja Vallagruppen ska vara tryggt för er som kund - Klicka in på nedan för att läsa mer om trygghet till er som kund

sigill

1
Vallagruppen bygger WiFi portal med smarta funktio...
Källvik Samfällighet får webblösning med bokningss...

Lämna din e-postadress - håll dig uppdaterad

6 circlesVallagruppen AB
Fridtunagatan 2
582 12 Linköping

Vallagruppen Västervik - Filial
Strandvägen 1B
593 32 Västervik

Tel 013 473 20 20
info@vallagruppen.com
support@vallagruppen.com

Senaste nytt

19 september 2018
Vallagruppen hjälper er att växa i den digitala världen | Just nu erbjuder vi er en effektiv paketer...

Våra värden

Ni som kund är vårt kärnvärde, vi vill och vi kan...

Vår verksamhet bygger på att vi alltid är 100% seriösa och det i alla led. Välkomna att snacka med oss!

VG2018

Copyright © 2016. Alla rättigheter reserverade. Design av Vallagruppen